spatial sustainability

  1. project

    Medisch Spectrum Twente

    On 2 January 2016 the new MST Enschede was completed. A large new top clinical hospital complex in the middle of the city centre of Enschede, built according to the latest socio-psychological and technical insights.

  2. newsitem

    Research grant awarded

    The Creative Industries Fund has awarded IAA Architecten a grant to carry out the research project Synergetic Relationships. In this project we will investigate how a sustainable design process can quantify the added …

  3. newsitem

    Dome of Milk hall gets new roof

    The dome of the Milk Hall was constructed in 1965 as a lightweight roof, consisting of parabolic steel trusses with purlins and covered by translucent plastic corrugated sheets. The roof of the hall (width 25.3m by …

  4. newsitem

    Festive completion facelift shopping centre Borne

    On 7 November, Alderman Michel Kotteman and Commissioner Monique van Haaf performed the opening ceremony to complete the facelift of Borne's shopping centre. In recent years, IAA Architecten have been able to help in …

  5. newsitem

    Enschede's bicycle route calls at Milk Hall

    On Saturday 21 September 2019, during Bicycle Week, the Fiets Festijn (Bicycle Festival) will take place at the Old Marker Square in Enschede. On that day, there will be plenty to do, such as the bicycle route Rondje …

  6. article

    Sustainability

    Naturally, we fit the buildings we create with the latest technical insights, we use materials with the least environmental impact and structure energy and water as efficiently as possible. Besides having experience …

  7. project

    A new life for village squares

    On the south side of Borne centre, five squares are located, which show little cohesion and are worn out in terms of design: The Rheineplein, The Bolkshoek, The Bleek, The Marktplein and The Koem. Together they form …

  8. project

    SJHT Walhofstraat

    On this small plot, 12 apartments are housed on three floors of a newly developed building. To make the building appear smaller and to connect it to its surroundings, the corners are cut at an angle. The characteristic little residential building is completely covered with slate stone.

  9. project

    Coberco site

    Between the city centre and the inner ring road of Enschede, lies the district of Boddenkamp, a typical early 20th century example of mixed building of industry and housing. Now that the industry has disappeared, the …

  10. project

    Hotel in Essen

    In Essen, within walking distance of the main station and the city centre, GHotel has commissioned the construction of a three-star superior hotel consisting of 174 rooms, restaurant, conference facilities and parking space for 53 cars.